Jeg fik lige 6 ugers selvvalgt kursus

I november sidste år blev min pap far arbejdsløs. Han var enormt frustreret, og det er selvfølgelig ikke en fed situation at stå i. I forvejen havde han et job hvor han ikke tjente mange penge, så hans økonomi blev ligefrem ikke bedre. Det er også enormt pinligt at være på kontanthjælp – ikke at kunne finde et arbejde. Det tror jeg alle kan sætte sig ind i. Selvom familien støtter en enormt meget vil man altid som mand synes at man skal forsøge sin familie og gøre det bedste for dem. Det er meget svært uden penge.

Bil og lejlighed var fortid, og pladerne måtte af. Vægtafgiften i Danmark er jo sindssyg. Nu var det kontakthjælp den stod på. Når man er på kontanthjælp mødes mand en gang om ugen og sidder rundt om et bord og taler. Taler om ligegyldige ting som ikke får dig nogen steder hen. Ikke engang et aktiverings job hos kommunen var muligt. Du kunne ikke engang få lov til at samle skrald på gaden – så dårligt er vores system sat op.

Til gengæld har du muligheden for at få 6 ugers selvvalgt uddannelse betalt af kommunen. Hvis du altid har arbejdet som landmand, og ikke er god til computer kan du nu f.eks. få et computer kørekort så du er klar til at varetage mange flere opgaver end normalt. Med denne korte uddannelse har du nemlig mulighed for at få mere ekspertise inden for et område du ikke har arbejdet med før, eller ønsker at forbedre dig i.

Min papfar ønskede at lære at programmere, så han tog et kursus om databaser så han kunne begynde på PHP. Han synes det var enormt spændende, men er desværre stadig uden job. Det er også hårdt som 55 årig at skulle finde noget nyt. Til gengæld giver det lidt bedre humør at lave noget end bare at sidde derhjemme. Blot det at de arbejdsløse har et sted at gå hen hver dag for at få døgnrytme er enormt vigtig for at få en solid hverdag til at fungere.

Mange siger at kontanthjælp og dagpenge er den nemme måde til en indtægt, men realiteten er at det er pinligt at sige man er på offentlige ydelser. Det tager også hårdt på en at skulle erkende at man ikke kan finde et arbejde.